Besalú Medieval

La Vila Comtal de Besalú ja ha començat a treballar en la pròxima edició de la seva Fira més coneguda: Besalú Medieval.  Un cap de setmana durant el qual Besalú torna mil anys enrere per transformar el centre històric en un plató únic, on la fantasia i la història transporten al visitant a l’antic Comtat de Besalú.  El valor del conjunt arquitectònic i històric de la Vila la converteix en una de les mostres més importants i singulars dels conjunts medievals de Catalunya i durant dos dies, els carrers, la gent, les botigues, els edificis, el passeig fluvial, les muralles, places i racons, no s’escapen de la influència de la Fira Medieval.

Descarregueu el programa d’activitats del Besalú Medieval 2016 aquí

Descarguen el programa de actividades del Besalú Medieval 2016 aquí.

errades programa

El dissabte 3 d’agost tindrà lloc el Sopar Medieval a les 21:30 a la Plaça dels Claustres de St. Pere. Els tiquets es compren via on-line clicant aquí.

Sopar Medieval Carrer dels Atrapats

banner besalu medieval

La Fira

Fira Medieval de Besalú - Foto de Laura R. Grau

Durant el primer cap de setmana de setembre, Besalú torna mil anys enrere per transformar el centre històric en un plató únic, a on la fantasia i la història transporten al visitant a l’antic Comtat de Besalú. El valor del conjunt arquitectònic i històric de la Vila, la converteix en una de les mostres més importants i singulars dels conjunts medievals de Catalunya i durant dos dies, els carrers, la gent, les botigues i els edificis no s’escapen de la influència de la Fira Medieval.

Aquest esdeveniment s’ha convertit en una de les cites més importants pels milers de visitants que anualment s’apropen a Besalú per gaudir de la seva màgia. Una gran producció que compta amb la implicació de l’administració i més d’un centenar de voluntaris.

Besalú Medieva-Torneig d'Excalibur-04p

Amb l’entrada de 3 € pels adults i gratuïta pels menors de 12 anys, podran gaudir de desenes d’espectacles i tallers que envaeixen el centre històric, des del Pont Vell fins als marges del riu Fluvià. Grans i petits s’endinsaran en un món d’entreteniment i aprenentatge: autèntiques lluites medievals amb armes històriques, escoles de cavallers, oficis i arquers, mercats, abanderats, nombrosos personatges teatrals, músics antics… I no oblidem el carrer dels Atrapats.

A més a més, el visitant podrà degustar la saborosa vedella cuita curosament, volta rere volta, durant el Sopar Medieval que es celebra el dissabte, així com gaudir durant tot el dia dels menús oferts a la Taverna del Seny.

 

El carrer dels atrapats

Una activitat pels més atrevits, pels que no tenen por dels personatges més terrorífics ressuscitats de la història medieval més fosca. El divendres i el dissabte a les 10 de la nit, passejar per aquest carrer no deixarà a ningú indiferent. Una activitat duta a terme per voluntaris del poble que ja s’ha consolidat dins del Besalú Medieval.

1235950_10201963565520773_2110947477_n

 

1235421_10201988700548186_302025066_n

996592_10201757890060095_1187938761_n