Diumenge 6 d’agost donació de sang a Besalú.

cartell Besalú (1)DONACIÓ SANG 1bisAmicsxsempre2017

El diluns17 de juliol es va activar la campanya d’estiu del Banc de Sang, que vol animar tota la ciutadania a donar sang en grup durant els mesos d’estiu, un moment en què les donacions baixen fins a un 30% pel canvi d’hàbits de la població.

Fins a finals d’agost, el hospitals catalans necessitaran unes 35.000 donacions de sang per poder atendre tots els malalts i accidentats. Per això, fem una crida perquè els donants animin el seu entorn a donar en grup.

Amics de sang, #amicspersempre

A partir d’aquest dilluns, totes les persones que vagin a donar sang a qualsevol dels hospitals amb banc de sang o a les unitats mòbils rebran una calcomania dissenyada especialment per la il·lustradora Paula Bonet.

La imatge vol recordar que quan dones sang fas amics per sempre amb la idea que a l’estiu, durant les vacances, és un moment idoni per a fer amics. Amics com les persones a qui es transfondrà sang i que, encara que desconeguts, seran amics per sempre.

D’aquesta manera, volem engrescar companys de feina, grups d’amics o familiars que vagin conjuntament a donar sang. Els grups que ho vulguin poden entrar al web www.donarsang.gencat.cat, des d’on poden organitzar la seva pròpia campanya de donació i generar cartells per compartir la col·lecta amb el seu entorn.         

Baixada de donacions

A l’estiu les donacions baixen al voltant d’un 30% respecte la resta de l’any. La població fa vacances, les empreses i les universitats redueixen l’activitat i moltes persones canvien els hàbits i deixen de donar sang. Això fa que les donacions baixin, tot i que l’activitat dels hospitals es manté.

Per garantir que tots els malalts tindran la sang necessària per als seus tractaments, s’han programat un total de 75 campanyes cada setmana. També estaran obertes les sales de donacions a 17 hospitals per assolir les 35.000 donacions necessàries des de 17 de juliol fins al 31 d’agost.

A més, també hi ha previstes 500 donacions només de plaquetes, per tal de garantir que es mantenen tots els tractaments que necessiten aquest component sanguini, molt necessari pels malalts de càncer.