Festa Major​

FESTA MAJOR 2017

21,22,23,24 I 25 DE SETEMBRE

SALUTACIÓ

Benvolguts, benvolgudes,
A les portes d’una votació que pot canviar la història del nostre país, a Besalú ens preparem per a la festa major, uns dies on les famílies es retrobaran, on la gresca i la disbauxa ens acompanyarà.

Tenim un any més, un programa per a tots els públics, famílies, joves, petits i no tan petits, perquè tots i puguin tenir cabuda. Seguim apostant des de fa un temps per una festa més a l’aire lliure.

Com que sabem que tot i que l’economia ja es va recuperant, per moltes famílies la festa major suposa una despesa important, aquest any es tornaran a obrir les fires el dijous, amb la novetat de què el preu de les atraccions serà 2×1.

En motiu dels 10 anys de l’obertura del Museu de Miniatures a la nostra vila, aquest any hem cregut oportú que el seu fundador, el Sr. Lluís Carreras i Cristòfol, fos el pregoner de la nostra festa major.

Com cada any clourem la Festa Major amb la clàssica tornaboda, un any més amb caràcter solidari, la recaptació es destinarà a Càrites.

Us convido a viure plenament la gran festa de la nostra vila, gaudim-la: molt bona Festa Major!

Mònica Serra i Causadias
Regidora de Festes de l’Ajuntament de Besalú

BESALU TOT br (1)-1

PODEU CONSULTAR EL PROGRAMA 2017 AQUÍ

 

 

FESTA MAJOR 2016

Els propers 22, 23, 24 i 25 de setembre es celebra la Festa Major de Besalú.

Aquest any la festa serà més a l’aire lliure, seguint amb la mateixa dinàmica de l’any passat, per això molts dels actes es continuaran fent al centre històric: botifarrada, sardanes, gegants, nit jove, sopar popular, música, ball, jocs d’aventura i esports.

El pregó de la festa anirà a càrrec de la junta actual del Besalú Club Natació, aquest 2016 celebren el seu 40è aniversari.

El diumenge tindrà lloc la 31a edició del Remigius Fluvii, la regata del riu Fluvià i vespre tornen els castells de focs artificials.

I com a fi de festa dilluns a la Plaça dels Claustres, Tornaboda solidària per Càritas.

FESTA MAJOR BESALÚ 2016

PODEU CONSULTAR EL PROGRAMA 2016 AQUÍ

PREGÓ

PREGÓ DE LA FESTA MAJOR DE BESALÚ 2016

Joan Cabratosa i Pla. President del Besalú CN

 

Bona tarda a tothom.  Gràcies a l’ajuntament per convidar-nos a fer el pregó de la festa i a tots vosaltres per venir.

Us proposem un joc:  Imaginem que estem a la piscina i tornem a començar, som-hi ?

Senyores i senyors, nens i nenes, benvinguts a la piscina de Besalú !

L’ actual junta del CLUB  volem que aquest pregó sigui un homenatge a totes les persones que han fet possible el BESALÚ CLUB NATACIÓ durant aquests més de 40 anys d’història.

Per tant, serem al balcó els 4 presidents  que ha tingut el club durant aquests 40 anys.

Que surtin si us plau l’Àlex Torres , en Jesús Batlle i en Pere Estañol!

Els més grans recordareu que qui es volia banyar  a Besalú anava al riu , a les gorgues de Gornés, de Can Bellsolà,… fins que es va estrenar la piscina vella.

Un grup de valents, amb en Pere Estañol al cap davant,  van fundar el club el dia 20 de març de 1975 i l’any 76 es va participar a les primeres competicions oficials.

Van tenir l’encert de girar el nom: la gran majoria  de clubs comencen per Club Natació tal i Club Natació qual. En canvi nosaltres portem el nom del poble tot davant:  BESALÚ CLUB NATACIÓ

Tot va començar a la piscina vella que com be sabeu,  ara descansa en pau a sota de les parades de la fira i dels “auto-xocs “…

Deixeu-me que us expliqui un secret:  La  gent dels Pisos Núria diuen que  a les nits d’estiu, si escolteu bé, se sent soroll de gent que es banya  i  nens que juguen amb l’aigua i es tiren del trampolí…

De tant en tant, se senten  crits d’ànims de les 12 hores de natació,  de les competicions, del waterpolo,  de les triatlons …

I música! La música de les revetlles de Sant Joan i Sant Pere, del ball de  la festa social, dels ballets aquàtics…  I evidentment la “canción del verano”.

A la piscina  vella teníem un “tocadiscos” i crec que vam estar tres o quatre anys que em sembla que només teníem un disc una mica modern, el d’en Georgie Dann,  i en  Manolo, que li agradava tenir música  tot el dia li anava donat voltes, cara A, cara B…

A veure si us en recordeu?

El que també recordareu segur els més grans, són les desfilades que fèiem  els nedadors abans de les competicions:  amb la camiseta del club  o el xandall  i les banderes,…

Que surtin els nedadors amb la roba de totes les temporades!

I el Mulla’t per la Esclerosi Múltiple: El Besalú  va ser uns dels promotors ara fa 23 anys i des de la primera edició, i hi hem participat tots els anys, sense fallar mai.  Segur que molts de vosaltres teniu alguna d’aquestes camisetes per casa:

L’any 2007 va venir la piscina nova, una de les millors piscines municipals de Catalunya, on esperem que la natació segueixi per molts anys.

Veig  a la plaça molts nedadors i exnedadors, també  entrenadors i monitors…  la nostra afició que ens segueix a totes les competicions i molts socis

Tots vosaltres heu fet possible aquest club! us en podeu sentir ben orgullosos!

Ara bé, de totes les coses que hem fet entre tots, la que més  omple d’orgull  i segur que els altres presidents estaran d’acord amb mi, és ensenyar a nedar.

Aquest ha sigut, és i serà el nostre principal objectiu:  que tots els nens i nenes de Besalú aprenguin a nedar!

I per acabar, hi ha un element que no pot faltar el dia d’avui, sense el qual no existeix cap piscina ni cap club de natació: l’aigua.

De fet nosaltres havíem encarregat pluja i com que ens ha fallat, hem anat a buscar unes galletades d’aigua a la piscina, per refrescar una mica a tota aquesta gent que balla sardanes.

I després d’aquesta petita broma,

Gràcies de nou a tos  per venir i, si us plau, cridem tots plegats :

VISCA LA FESTA MAJOR DE BESALÚ!

VISCA EL BESALÚ CLUB NATACIÓ!

i VISCA CATALUNYA  LLIURE!

Nedadors i afició, ara sí el nostre crit de guerra:

QUI ÉS EL MILLOR ? ….  BESALÚ CLUB NATACIÓ!

 

Besalú, 24 de setembre de 2016

CLASSIFICACIÒ REMIGIUS FLUVII 2016:

XXXI Remigius

Ràpides
Infantil
14’23” Avall que fa baixada
32’41” Iglesias 3
Juvenil
25’30” Paytilles
44’20” Mario Bross
Mixta
20’12” Hidrobala
34’02” Surf family
Adults
45’10” Conserves Fluvià
52’01” La Ramona
Originals
Infantil
1 Nadó a bord
2 Les dalinianes
Juvenil
1 Planetalàndia
2 Mario Bross
Mixt
1 Els caçafantasmes del Fluvià
2 La Fluviana
Adult
1 La Ramona
2 Conserves del Fluvià
+ Divertida
Rio 2016
+ Tripulada
Els Pinotxos i la balena
BASES:
remigius ok

FESTA MAJOR 2015

Els propers 17,18,19,20 i 21 de setembre es celebra la Festa Major de Besalú.

Aquest any s’ha organitzat una festa més a l’aire lliure i concentrada més al centre històric de la vila.Es recuperen les sardanes de dissabte a la nit a la Plaça de la Llibertat i seguidament ball a Cal Tronc.

Els pregoners de la festa seran el grup de joves que fa 30 anys varen fundar Ràdio Besalú.
També enguany es celebra el 30è aniversari del Remigius Fluvii, la regata del riu Fluvià.
El diumenge al vespre tornen els castells de focs artificials.
I com a fi de festa dilluns a la Plaça dels Claustres, Tornaboda solidària per Càritas.

Programa festamajor 2015275

 

PODEU CONSULTAR EL PROGRAMA 2015 AQUÍ.

Pregó de la Festa Major 2015

 

FESTA MAJOR 2014

Durant quasi una setmana Besalú s’omple d’innumerables activitats i actes expressió genuïna de la identitat besaluenca.

La festa major té les seves arrels en les celebracions en honor a Sant Prim i Sant Felicià, el 24 de setembre i té lloc durant el cap de setmana més proper, normalment el tercer.

Es realitzen exposicions, balls, concerts, sardanes, espectacles infantils, teatre, mostra de dansa, activitats esportives, jocs d’aventura, ofici, nomenament de la pubilla i l’hereu, concursos de pesca, tornaboda… El diumenge de festa major a les 12h es realitza un dels actes més esperats, el “Remigius Fluvii- Regata del Fluvià”, baixada amb barques de fabricació casolana.

 

 

Festa Major
Festa Major

Podeu consultar aquí el programa 2014